Over Ons

Kleinschalig wonen in Uw Thuis voor mensen met dementie is wonen zoals thuis. De bewoners vormen een klein gezin en ze hebben van alles te doen. De medewerkers geven ieder van hen persoonlijke aandacht en de familie is deelgenoot. Wonen in Uw Thuis (kleinschalig wonen) is een goede oplossing voor mensen die ruimte en tijd voor persoonlijke aandacht vanuit een warme betrokkenheid wensen.

Onze bewoners hoeven niet meer te verhuizen in welk stadium van dementie of andere geheugenproblematiek ze ook zijn. Uw Thuis richt de verzorging volledig in op alle fasen en wij bieden een veilige, warme en geborgen omgeving voor alle bewoners.

Wie wil niet graag zo lang mogelijk op vertrouwde wijze zijn of haar eigen leven blijven leven? Met het wooncomfort en in de stijl die men gewend is? Met zorg op maat en met ruimte en tijd voor echte persoonlijke aandacht? Wonen zoals thuis, comfortabel en veilig, maar dan met de zekerheid van zorg en service, zeven dagen in de week en alle dagen in het jaar. 

De sleutel tot succes ligt in het in goede banen leiden van het samenspel van alle betrokkenen. De kracht van Uw Thuis ligt in het motiveren en betrekken van personeel, familie, het sociale netwerk en buurtkracht, niet: ‘u moet komen helpen’. Vastroesten in regels en gewoonten is geen optie, wel blijven luisteren naar bewoners en betrokkenen om de leefomgeving samen optimaal in te richten.

Familie kan meehelpen binnen Uw Thuis, zoals helpen bij het huishouden, een praatje maken met de bewoners, een wandeling maken of een kopje koffie zetten. Juist de leuke dingen dus! Ons streven is om de bewoners hun eigen leven met hun eigen routines voort te laten zetten. Dit zijn niet alleen de routines  wonen en mantelzorg maar ook de sociale contacten met familie en vrienden.

Naast betrokkenheid van familie streven wij naar buurtbetrokkenheid. Wij willen ons netwerk uitbreiden en de bewoners ondersteunen bij de participatie in de wijk. Dit willen wij doen door de wijk in te gaan en mensen, organisaties en bedrijven uit te nodigen tot kennismaking met onze bewoners. Het blijft niet bij kennis maken want wij streven naar uitbreiding van activiteiten en buurtbetrokkenheid voor onze bewoners. Onze bewoners moeten onderdeel zijn van de wijk en wij zullen hier een actieve rol in nemen.
Uw Thuis Kleinschalig wonen streeft met bewoners, familie, het sociale netwerk van de oudere en buurtkracht naar wederzijdse betrokkenheid.

Bij Uw Thuis vinden we het ook belangrijk dat niet alleen onze bewoners maar ook hun naasten zich hier thuis voelen. De verhuizing van een dierbare naar een kleinschalig huis met gespecialiseerde zorg ervaren zij vaak als een emotionele gebeurtenis. Zeker als een periode van intensieve zorg hieraan vooraf is gegaan. Wij vinden het van belang dat familie en vrienden zich zo snel mogelijk op hun gemak voelen. Dat helpt in het verwerken en accepteren van de verandering. Voor een deel kunnen zij de zorg weer loslaten, waardoor zij meer rust en tijd krijgen om weer partner of kind te zijn. Ons doel is dat onze bewoners en hun naasten weer zo snel mogelijk samen genieten.

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem gerust contact met ons op en wij helpen u graag op weg, een van onze specialisten zijn tot uw dienst

Close Menu